top of page

JOYLINE CREATIONS

Wanneer het buffelhoorn gepolijst wordt, krijgt het hoorn een glanzende of matte finish. Buffelhoorn met een geborstelde finish, wordt bereikt door het hoorn op een bepaalde manier te schuren. Dit vindt u terug in onze matte, grijze buffelhoorn sieraden. Door het schuren krijgt dit hoorn een fluwelen look, een betonlook. Het krijgt ook een soort houtnerf. Door het bewerken heeft het hoorn ook een open structuur gekregen, waardoor het wel gevoelig is voor invloeden van buitenaf. Het wordt snel donkerder, donkergrijs, maar behoudt de nerf en het stoere uiterlijk. Ook in de collectie gebrand en ruw hoorn, dat ook weer een heel stoer effect heeft.


Buffelhoorn heeft niet alleen een chique en stoere uitstraling, maar ook de fantastische eigenschap, dat het heel licht in gewicht is. Met andere woorden: fantastisch om te dragen! Het klinkt bijna te mooi voor woorden, maar het buffelhoorn neemt de natuurlijke kleuren aan die u draagt.
 

Hoorn is een natuurproduct en dit betekent, dat er kleurvariaties in het materiaal zijn; niet één sieraad is gelijk. Het maakt dan ook, dat door de natuurlijke tekening, elk sieraad een uniek exemplaar is. Wij dragen er natuurlijk zorg voor, dat de best bij elkaar passende oorbellen aan u geleverd zullen worden. 


De pinnetjes & de butterfly achterkantjes, die wij voor de oorbellen gebruiken zijn van titanium gemaakt, iedereen kan dit materiaal verdragen. Titanium wordt ook in de medische wereld gebruikt, voor bijv. implantaten. De haakjes zijn van roestvrij staal.

the story of buffelhoorn

Het buffelhoorn, waar Joyline-Creations collectie van gemaakt is, wordt door lokale vakmensen met de hand bewerkt tot de meest prachtige vormen. Met veel liefde voor het product, techniek en design heeft elk sieraad weer zijn eigen touch. De collectie bestaat uit kettingen, armbanden, oorbellen, ringen en haar accessoires.


In Azië worden buffels onder andere ingezet als trekdieren in de landbouw, bijvoorbeeld voor het werk op de rijstvelden. Na een productief leven, sterven de buffels aan ouderdom en wordt hun huid (leder) , hoorns, beenderen en hoeven hergebruikt. Tevens wordt het vlees en melk van de buffel voor consumptie gebruikt. 


De culturen waar deze dieren leven, geloven in het volledige gebruiken van het dier na de dood; niets zal verloren gaan. Het mag duidelijk zijn, dat de buffels niet om hun hoorns gedood worden en u kunt deze prachtige sieraden dus met een gerust hart dragen. De hoorns van een mannetjesbuffel, de stier, kunnen overigens wel een spanwijdte bereiken van 2 meter! 

Joyline_17.png
ONDERHOUDS ADVIES

Buffelhoorn is een materiaal, dat vocht kan absorberen, dus graag uw sieraden in droge ruimtes bewaren, niet in een vochtige badkamer.


Wij adviseren ook om de ringen af te doen, wanneer u de handen wast. 


Hoorn kunt u opwrijven met een droge zachte doek en wanneer nodig, het voeden met een drupje olijfolie. Dit is tevens onderhoud van het hoorn. Vermijd direct contact met haarsprays, parfums, lotions, of andere chemische substanties, die een bijtende werking kunnen hebben. 

verkoopadressen

Iets voor jou?

De collecties zijn goed voor onder andere
bijoux shops, concept stores, jeans- en damesmode boutiques en musea.
 

Joyline-Creations is tijdloos en kent geen seizoenen.
Uit voorraad direct leverbaar en door het hele jaar aan te vullen!

Prijsklasse: €8,95 / €79,95

www.joyline-creations.nl

Hoedenspeciaalzaak Nelly

Dam 42

2951 GB  ALBLASSERDAM

078 6913698

Bloemen & zo

Dorpsstraat 30

2661 CG  BERSCHENHOEK

010 5212412

Silver & Gray

Nieuwe Ginnekenstraat 23

4811 NM  BREDA

076 3034826

Lifestyle&Fashion

Julianalaan 21

3722 GD  BILTHOVEN

030 2282135

Casjèh Design

Voorstraat 1

4116 BC  BUREN

06 27317301

Denim Plus

Nassaulaan 2

1404 CN  BUSSUM

035 751 1082

bottom of page